marți, 14 mai 2013

Totul pentru copii



In fiecare zi, pe holurile sectiei de pediatrie a S.J.U.Constanta gasim parinti veniti la control cu copiii lor, diagnosticati cu boli onco-hemato. Cand vin la monitorizare stau pe holurile sectiei in care sunt internati si restul copiilor bolnavi, riscul de infectii pentru un mic pacient cu imunitate spre zero crescand exponential. Sa nu mai vorbim de lipsa paturilor si a echipamentelor, de multe ori un copil fiind nevoit sa astepte o pompa de perfuzii  sau transfuzii pana se termina tratamentul altui pacient. 



Ca oameni nu putem sa schimbam lumea intreaga, dar putem sa schimbam lumea unor fiinte care au nevoie de noi.


Daruieste Aripi si-a propus sa puna in practica  realizarea unui Centru de zi pentru diagnosticarea bolilor oncologice, hematologice si reumatologice pentru copii in cadrul S.C.U.J Constanta. In acest centru se va crea un mediu confortabil pentru sustinerea familiilor copiilor aflati in astfel de situatii ( cu spatiu de joaca pentru copii, informare si consiliere psihologica pentru parinti). Tot aici se vor putea administra parti din tratament, sub indrumarea medicilor curanti principali cu avantajul ca la sfarsitul zilei, copiii se vor putea intoarce acasa, crescand astfel confortul psihic si economisind timpul si banii famiiilor care altfel, ar trebui sa mearga pana in Bucuresti, unde de obicei se realizeaza aceste tratamente.

MISIUNEA NOASTRA este “totul pentru copii” .


Reamenajarea si dotarea spatiului ce va deveni acest Centru de zi avanseaza rapid. In curand va vom putea astepta la inaugurare.

Iar despre restul obiectivelor Daruieste Aripi si progresul lucrarilor la Centru revenim in postarile urmatoare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu